Kde udělali islámští soudruzi z NDR chybu? A romští soudruzi z NDR?

13. 01. 2015 12:30:55
Hláška z Pelíšků: "Kde udělali soudruzi z NDR chybu" mě napadla hned při poslechu páteční rozhlasové debaty o integraci přistěhovalců. Dle státního tajemníka Prouzy udělali soudruzi muslimové z NDR stejnou chybu, jako soudruzi cikáni/Romové z NDR. Neřídili se totiž vzorovou integrační politikou, kterou pro ně už dávno vymysleli v Bruselu.

Konec ironie a teď už vážně. Tomáš Prouza, státní tajemník premiéra Sobotky, samozřejmě nemluvil o islámských soudruzích z NDR. Ale zcela vážně tvrdil i po pařížské tragédii, že muslimské přistěhovalectví do České republiky, které pro nás na Úřadu vlády jako premiérův státní tajemník pro evropské záležitosti chystá, bude pro nás naprosto bezpečné a bez rizika terorismu, protože podle něho postačí imigranty integrovat podle již existujícího fungujícího receptu. Doslova dal za vzor "poměrně úspěšný příklad integrace vietnamské menšiny".

Každý se může přesvědčit zde:
http://www.rozhlas.cz/plus/proaproti/_zprava/cas-na-reseni-problemu-imigrace-mame-rika-statni-tajemnik-pro-evropske-zalezitosti--1441561

Státní tajemník pro evropské záležitosti Prouza si tedy opravdu myslí, že vietnamští přistěhovalci se "poměrně úspěšně" integrují proto, že pro ně pražští či bruselští integrátoři vymysleli jakýsi zázračný integrační program.

Začátek druhé ironie: T. Prouza si tedy myslí, že jediná chyba muslimů v západní Evropě i cikánů/Rómů v České republice spočívá v tom, že si zázračný integrační program doposud nepřečetli a neřídí se jím. Jakmile ho T. Prouza cikánům/Romům v ČR přeloží do romštiny, ihned se začnou úspěšně integrovat a přizpůsobovat. A jakmile bruselští Prouzové prozradí muslimským imigrantům, že integrační program je Alláhovo dílo, ihned se jím všichni muslimové po celé západní Evropě začnou řídit a vražedné útoky neintegrovaných a nepřizpůsobivých muslimů na nemuslimy i na umírněné či dokonce již integrované muslimy skončí ihned po zavedení geniálního integračního programu. Konec druhé ironické pasáže.

Musím T. Prouzovi, odborníkovi a profesionálovi, placenému za to, že zná problematiku integrace přistěhovalců do EU v detailech, sdělit několik základních věcí, které on jako odborník a profesionál neví, i když já je znám i jako pouhý laik a amatér.

Mezi integrací Vietnamců na jedné straně a na druhé straně cikánů/Romů i muslimů je obrovský rozdíl.

Vietnamská komunita se totiž chce integrovat. S asimilací to mají těžší, protože na první pohled vypadají jinak. Ale integrovat se chtějí, na rozdíl od Romů/cikánů a muslimů druhé a třetí generace, kteří se integrovat prostě nechtějí (početné výjimky připouštím, ale ty jen potvrzují pravidlo převažující tendence).

Vietnamci pobírají různé sociální dávky asi jako rodilí Češi. Není to jejich primárním cílem a v tomto jsou dokonale integrovaní již po příjezdu. Pravda, jako podnikatelé asi šidí český stát na daních více, než podnikatelé - rodilí Češi. Asi i kšeftování s drogami se věnují v průměru více, než Češi. Ale v rodilých Češích to nebudí většinou strach, leč pouze nesouhlas. A hlavně - ani nadprůměrné daňové úniky, ba ani nadprůměrná výroba drog Vietnamcům nebrání v integraci.

Podstatné totiž je, že Vietnamci nezneužívají sociální dávky nadprůměrně a zejména nám nechtějí vnucovat svoje náboženství. Ani u nás, ani jinde v Evropě nevraždí novináře za to, že si dělají legraci z jejich víry - ostatně jejich víra je natolik opravdu mírumilovná a neagresivní, že většina lidí vůbec ani neví, jakou víru Vietnamci vyznávají (je to v 10% buddhismus a v 7% katolictví, ovšem 80-tiprocentní většina Vietnamců je bez vyznání, a v tom jsou podobní nám Čechům.) Vietnamci nepořádají bombové atentáty na vlaky, jako muslimové ve Španělsku. Či v metru, jako muslimové v Londýně. Pokaždé s desítkami mrtvých. Desítky "drobných" atentátů, ke kterým po léta dochází, s počty lidských obětí spočitatelných pokaždé na prstech jedné, nejvýše dvou rukou, dají ale dohromady dalších mnoho desítek mrtvých na účet muslimů.

Vietnamci ani neodjíždějí z Evropy zpět do Asie, aby tam před kamerami řezali nožem zaživa hlavy svých evropských zajatců. I kdyby nebylo žádných integračních programů, tak se budou všemožně snažit, budou například posílat svoje děti na střední a vysoké školy. A to i v druhé, třetí a další generaci. Ve všech generacích. Ostatně Vietnamci se snaží integrovat, i když o žádných integračních programech nikdy ani neslyšeli.

Cílem drtivé většiny cikánů/Romů ale není integrace. Chtějí zůstat neintegrovaní. Protože kdyby se integrovali, tak by chodili do práce a přestali by pobírat sociální dávky. A bezpracné pobírání dávek je hlavním životním cílem dnešního průměrného Roma/cikána. Opět - netvrdím, že úplně všech, ale většiny. Cikáni tu žijí po šest století, čili po desítky generací, ale nejsou integrovaní ani o chlup více, než na začátku. Neposílají svoje děti řádně ani do základních škol. O středních a vysokých školách ani nemluvě. Prostě vzdělávání a práce pro ně nejsou hodnotou, ale obtěžující nepotřebností, vhodnou leda tak pro gádže. Těch mizivých pár procent vzdělaných a pracovitých Romů nelze počítat jako pozitivní vývoj, protože zároveň je tu i cikánská prostituce na E55, která tlačí celkovou bilanci k nule. A jsou tady i cikánští zloději kovů, kteří tlačí celkovou bilanci do minusu. Protože cikáni sice kradli odedávna (nejdříve jen ty pověstné slepice), ale doposud nikoliv až tak bezohledně, že by krádežemi ohrožovali například životy cestujících na železnici.

Romové byli vystaveni čtyři desítky let komunistickému integračnímu programu a nyní dvě a půl desetiletí integraci demokratické. Každý vidí, že bilance integrace je katastrofálně neúspěšná. Každý si to může srovnat s integrací Vietnamců už v první generaci, která se zde narodila. Nebo s bilancí integrace Ukrajinců. Například Halinu Pawlowskou, Ukrajinku z první zde narozené generace, každý považuje za Češku, a nikoliv za Ukrajinku. Nejen ona, ale ani žádný "český" Ukrajinec jakékoliv generace se tu nechystá zavádět pravoslaví či řeckokatolický ritus. Nikdo ze "západoevropských" Ukrajinců/Ukrajinek nenosí pod ukrajinskou obdobou dželabíji/burky bomby a nevraždí evropské křesťany či ateisty za to, že nechtějí přijmout pravoslaví či řeckokatolictví.

Začátek třetí ironické pasáže: rozdíl není v tom, že by se Vietnamci drželi jakéhosi záhadného integračního programu, který by jakýsi škůdce dosud tajil před Romy (i před muslimy), jak se domnívá státní tajemník Prouza. Konec třetí ironické pasáže.

Rozdíl je v 99% procentech v tom, že Vietnamci se integrovat chtějí, a to všichni, ale cikáni/Romové (i muslimové) se integrovat skoro vůbec nechtějí.

Poznámka pro multikulti idioty: když najdete s lucernou jednoho Roma z deseti a jednoho druhogeneračního muslima ze tří, kteří se integrovat chtějí, tak zaražte svůj obvyklý vítězný ryk primitivů. Jednotlivé výjimky nejsou důkazem integracechtivosti Romů a muslimů, ale důkaz Vašeho hlupáctví a příslušnosti k leninským užitečným idiotům, nebo pravděpodobněji - důkaz Vaší vědomé zrady evropské civilizace. Zrady zaplacené jidášským grošem. Protože Vy nejste tak hloupí, jak se děláte. Vy to dobře víte, že to jsou jen výjimky.

Ale tragická bilance integrace u cikánů/Romů ještě není vůbec nic ve srovnání s tím, co hrozí u muslimů. U těch jde hlavně o neintegrovatelnost náboženskou, kdežto o neintegrovanost co do vzdělání a práce se u nich jedná jen částečně - a byla by řešitelná, kdyby se vzdali islámu a nalilo se do nich pár set tisíc euro do každého. Připomínám, že cikáni se většinou nechtějí integrovat co do vzdělání a práce, ale jsou bezvadně integrovaní nábožensky. Už staletí jsou Romové pokřtění katolíci, včetně katoliček, postávajících kolem E55.

Pravda - zájem o vzdělání a práci je u muslimů větší, než u cikánů/Romů (menší snad už ani být nemůže). Ale z různých důvodů v tvrdé konkurenci o vzdělání a pak o dobrou práci příliš často selhávají, přes veškerou pozitivní diskriminaci. Přičemž první generace muslimských přistěhovalců je ještě vděčná, že se má v západní Evropě mnohem lépe, než v zemi svého narození. A většinou by se i chtěla integrovat. Ale jen sociálně, nikoliv nábožensky. Muslimské náboženství u nich ale přesto stále ještě není problémem terorismu. Jsou to v naprosté většině umírnění muslimové. Ale přesto u druhé a třetí generace muslimských imigrantů vidíme na první pohled záhadný jev.

Mládež, narozená vděčným umírněným muslimským imigrantům, se pracovně a sociálně integruje jen z nedostatečné části, ale z příliš velké části zůstává odkázaná na sociálních dávkách. A místo vděčnosti, že v západní Evropě pobírají i bez práce větší dávky, než by byl jejich plat v zemi rodičů, a místo toho, aby logicky přešli z islámu na křesťanství či ateismus, tak najednou zjišťují, že nemají pravdu jejich umírnění rodiče, kteří jsou vděčni svému novému domovu, ale pravdu má jejich imám, který jim prozradil drogově omamnou pravdu, že chyba není v nich, ale že chyba je v západní civilizaci. Jejich imám, který naprostou většinou není např. občan Francie jako oni sami, je většinou občan Maroka či Saudské Arábie a je to fanatický extrémista, přesvědčený, že islám je nutné šířit i po Evropě mečem a krví. Muslimská mládež se od těchto imámů dozvídá, že islám jim dává morální nadřazenost nad západní civilizací. Že oni, i když nemají vzdělání a práci, jsou přesto chytřejší, morálně čistší, Alláhu milejší a ráji blíže, než úřednice, která jim vyplácí sociální dávky, a zejména než jejich bývalý šéf, který je propustil kvůli nějaké chybě z práce, nebo je musel propustit kvůli krizi. To už je na pováženou, ale přichází ještě horší závěr zhoubného procesu muslimské desintegrace.

Po několika letech vymývání mozku se nezaměstnaný muslim, s francouzským občanstvím, dozvídá od svého imáma (tak moudrého, že v něm objevil vyšší kvality, než jaké mohou mít nevěřící psi), že je čas, aby vstoupil do muslimského nebe. Stačí vykonat Alláhovi nejmilejší skutek - zabít několik podřadných nemuslimských podlidí, čím více, tím lépe, případně jedním vrzem i několik zrádců, kteří ač muslimové, slouží nepříteli, například ve francouzské policii. Syn umírněných muslimů pochopitelně vezme bombu a samopal a jde plnit Alláhův příkaz.

A pan státní tajemník Prouza si myslí, že tohle vyřeší stejně úspěšným způsobem, jako jsou prý "poměrně úspěšně" vyřešení Vietnamci a chce otevřít dveře muslimské imigraci dokořán jako Vietnamcům!

Závěrečné ironické shrnutí: Jsou věci, jimiž si nejsem zcela jistý. Ale jsem si zcela jistý, že soudruh Prouza z NDR dělá ještě větší chybu, než všichni soudruzi z NDR a mnohem větší chybu, než soudruzi cikáni z NDR. A nekonečně větší chybu, než soudruzi muslimové z NDR.

Autor: František Pillmann | úterý 13.1.2015 12:30 | karma článku: 43.37 | přečteno: 3304x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 9.22 | Přečteno: 89 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 12.60 | Přečteno: 257 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 13.77 | Přečteno: 366 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 243 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 663 | Diskuse
Počet článků 142 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1409

Jsem lékař, mj. jsem byl námořní lékař zaoceánské plavby. Další, ještě dobrodružnější kapitolou mého života bylo, když jsem byl poslanec a předseda sociálního výboru Federálního shromáždění. ****************************************************************** Můj e-mail a poznámka k diskusím: kdo mi chce poslat důležitý vzkaz, ať použije moji mailovou adresu "Pillmann(zavináč)post(tečka)cz". Diskusi sice neotevírám obvyklým způsobem, ale otvírám ji formou dodatků pod text blogu, protože nemám dost času na její nepřetržité sledování, abych mohl reagovat včas pokaždé, když by bylo třeba. A protože nemám možnost zablokovat v tradiční diskusi reklamu na produkty, které se mi příčí. Kdo má jiný názor, ať napíše polemiku na vlastní blog a pošle mi vzkaz na uvedený e-mail, abych mohl napsat protiargumenty. Komu to nestačí a trvá na tom, že jeho názor musí být zveřejněn u mého textu, nechť toto přání uvede v mailu. Slibuji, že jeho argumenty do třech dní zveřejním v dodatku mého blogu, i s jeho jménem a pak s mými protiargumenty. Musí ale splnit dvě podmínky: uvést své pravé, nikoliv smyšlené jméno (dodatek: upřesňuji - postačí, když se nebude vydávat za jinou osobu, takže zveřejním i názor anonyma), a být věcný. (Že musí dodržovat zákony ČR se rozumí samo sebou, ale chcete-li, je to moje třetí podmínka.) Případně (ale za stejných podmínek) mohu jeho názor uvést na začátek svého nového blogu. Dodatek: V opodstatněných případech prominu i splnění podmínky věcnosti, každopádně zveřejním věcnou část. Další podrobnosti viz můj blog "O blokování blogové diskuse" z 22.11.2014. ****************************************************************** Vzkazy: poslal jsem vzkaz těmto blogerům iDnes.cz, kteří v profilu nemají e-mail ani kontaktní formulář, ale asi nečtou vzkazy od blogerů pro blogery, protože neodpovídají. Snad si toho všimne někdo, kdo je zná a upozorní je: T. Vodvářka, P. Závladský, P. Nešpor, J. Herda, Igor Indruch, Andrej Ruščák. (Stav k 28.12.2014)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...