Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Generální ex-tajemník NATO se zbláznil-Putin prý zaútočí na Pobaltí

Podle Rasmussena je prý útok Ruska na Pobaltí "vysoce pravděpodobný". Rasmussen se tedy musel zbláznit. Je jen otázka, zda se zbláznil až nyní, když přišel o místo ředitele zeměkoule/NATO. Nebo zda byl blázen už v době, kdy stál čele NATO, což není zase až tak dávno - byl jím od r. 2009 až do 1.10.2014.

Jen blázen by si totiž mohl myslet, že Putin napadne členský stát NATO. V počtu obyvatel (kanonenfutr)  je Rusko 6,4 krát slabší, než NATO. Členské státy NATO dávají na zbrojení 70% celosvětových výdajů, kdežto Rusko jen 4,1% (viz wiki a http://www.sipri.org/research/armaments/milex/resultoutput/milex_15/the-15-countries-with-the-highest-military-expenditure-in-2011-table/view)   

Kvalita výzbroje a výcviku je u NATO jistě srovnatelná, či lepší, takže koeficienty kanonenfutru a nákladů na zbrojení se tím pro NATO určitě nezhorší, spíše poněkud zlepší.

Srovnatelné s NATO je Rusko jen v jaderných zbraních, ale i zde je mírně slabší.

V přímé válečné konfrontaci s NATO by tedy Rusko muselo prohrát.

Putin si sice mohl dovolit obsadit převážně ruskojazyčný Krym a podporovat (zda přímo či nepřímo či pouze tím, že nebránil ruským dobrovolníkům pomáhat separatistům, o tom zde nemá cenu debatovat, protože to je zcela samostatné téma a tato moje dnešní úvaha na řešení tohoto problému nezávisí) ruskojazyčné proruské separatisty, protože věděl, že kvůli tomu NATO do války nepůjde. Ale dobře ví, že kdyby Rusko napadlo členský stát NATO (čili kterýkoliv pobaltský stát), tak by k válce, byť "pouze" nejaderné, došlo.
Rasmussen ovšem tohle dobře ví, a aby nesmyslnost své paranoidity zamaskoval, tak mudruje takto: „Putin ví, že překročí-li tuto červenou čáru a zaútočí na člena NATO, bude poražen.“ Ale fabuluje, že ruský prezident jako „specialista na hybridní válku“ vyvolá v Estonsku nebo v Lotyšsku se silnými ruskými menšinami válku podobnou té na východní Ukrajině. S vojáky bez označení.

Rasmussenova protiruská paranoia tak překročila všechny meze. Kdyby se něco takového stalo, tak to natrvalo poškodí postavení ruských menšin v Pobaltí, což Putin určitě nechce. A hlavně - jakýkoliv případný počáteční vojenský úspěch ruských vojáků bez označení by nemohl být trvalý. Kdyby pak ihned nezasáhlo NATO jako celek kvůli obstrukci Řecka s jeho novou "neposlušnou" vládou, zasáhla by polská armáda nebo přímo USA - stačila by žádost napadeného státu.

Putin ale není šílenec, jako byl Saakašvili, aby šlapal bosou nohou mezi hady. (Poznámka - kdo by mě chtěl mistrovat, že v kauze Gruzie si začal Putin, a ne Saakašvili, nechť si přečte výsledky nezávislé vyšetřovací komise EU. Tehdy USA drze tvrdily, že Saakašvili válku nezačal, ale byl prý obětí ruské agrese. Nadšeně tehdy tleskala US loutka Topolánek i další US loutka trilaterálec K. Schwarzenberg. Ale nezávislá vyšetřovací komise EU nakonec musela (ač nerada!)  konstatovat, že válku vyvolala Gruzie (zdroj: wiki a Der Spiegel: http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,650228,00.html).

Aby nedošlo k omylu - já nejsem žádný putinovec, kremlofil či amerikanofob. Nikdy jsem nevolil žádnou levicovou stranu. Jsem pro NATO, ale takové NATO, kde nebudou neameričtí státníci korumpováni jen proto, aby US zbrojním firmám nepoklesly zisky. Jsem pro NATO, které se energicky postaví proti islamizaci Evropy a celého světa a nikoliv, aby NATO bombardovalo nevinné srbské a omylem i albánské civilisty jen proto, aby mohl vznikat mafiánský stát kosovoalbánských muslimských narkobaronů a hlavně - aby v něm byla US vojenská základna. Atd. ...

Jsem amerikanofil, ale jsem pro USA podle ideálů jeho otců zakladatelů, nikoliv pro technology moci, kteří dokonale využívají slabých míst americké demokracie, aby legálně, ale nemorálně maximalizovali svoje zisky na úkor miliard lidí celého světa - včetně těch stamilónů Američanů, kteří v tomto byznysu se smrtí nejedou.

Ale abych se vrátil k tématu - on možná ten bývalý generální tajemník NATO Rasmussen není blázen. Jenom tvrdí šílenosti, aby postrašil Evropany, zejména Balty, a aby poškodil mírová jednání Putin - Merkelová - Hollande, která byla ve hře právě ve chvíli, kdy pronášel svoje jedovatá slova.

Ale ať je to blázen nebo "pouze" válečný štváč, tak se mi vůbec nelíbí, že blázni či váleční hazardéři ovlivňují i můj osud. A že je pseudodemokratické mechanismy mohly vynést až do nejvyššího patra světové politiky.

Závěrem odkaz, že jsem si šílená Rasmussenova slova nevymyslel:
http://www.lidovky.cz/pobalti-hrozi-hybridni-utok-putin-chce-otestovat-nato-mini-rasmussen-1e1-/zpravy-svet.aspx?c=A150206_115413_ln_zahranici_msl

 

Autor: František Pillmann | sobota 7.2.2015 18:24 | karma článku: 39,94 | přečteno: 2454x
  • Další články autora

František Pillmann

V Libyi platí - více vlád, více demokracie. Jako kdysi ten vtip: více pruhů, více Adidas

Kdysi koloval vtip, jak vietnamský obchodník tvrdil o padělku Adidasu se čtyřmi pruhy: více pruhů, více Adidas. Podobně to platí v dnešní Libyi. Více vlád, více demokracie.

26.2.2015 v 7:55 | Karma: 25,07 | Přečteno: 478x | Politika

František Pillmann

Dvojí metr válečných štváčů - boj za mír

Všiml jsem si už mnohokrát, jak váleční štváči posuzují jinak zbrojení u sebe a jinak u protivníka. Když zbrojí protivník, je to příprava na válku. Když zbrojí válečný štváč, je to preventivní obrana proti agresi protivníka. Je to příprava míru.

25.2.2015 v 13:16 | Karma: 29,63 | Přečteno: 998x | Politika

František Pillmann

Proč je návrh Okamury vystěhovat cikány do Indie hloupý, ale jinak, než tvrdí multikulti

Shrnutí: protože cikáni by do Indie dobrovolně neodešli a v Indii by je dobrovolně nepřijali.

24.2.2015 v 21:53 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1153x | Politika

František Pillmann

Majdanista europoslanec Štětina nedokáže vyvrátit podezření, že je placeným agentem válečn

ných štváčů. 14.2.2015 jsem poslal panu europoslanci (nyní TOP 09, dříve senátor za Zelené, původně člen KSČ) ve svém e-mailu na jeho europoslaneckoui e-mailovou adresu výzvu tohoto znění: Pane europoslanče, napsal jste o panu Petránkovi, kterému (podle názoru nejen mého) nesaháte ani po kotníky: že se "stal částí prokremelské a protiukrajinské páté kolony u nás. Je to skoro zákon: když dojde na lámání chleba, vyplouvá pravda na povrch"

23.2.2015 v 23:59 | Karma: 35,72 | Přečteno: 1195x | Politika

František Pillmann

Europoslankyně nedoložila svou jedovatou slinu o mrtvých Ukrajncích

Europoslankyně M. Šojdrová (KDU-ČSL) obvinila proruskou stranu separatistů, že zabíjejí více, než Ukrajinci. Napsal jsem jí níže uvedený e-mail, aby svoje vážné obvinění doložila. Mlčí. Jedovatou slinu dokázala vypustit, ale nyní místo důkazů mlčí. Další desítky jiných propagandistů, kteří nám od rána do večera o ukrajinské krizi lžou, také nedokážou svoje domněnky o zlém Putinovi a dobrákovi Porošenkovi doložit.

14.2.2015 v 22:40 | Karma: 38,05 | Přečteno: 2057x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1409x
Jsem lékař, mj. jsem byl námořní lékař zaoceánské plavby. Další, ještě dobrodružnější kapitolou mého života bylo, když jsem byl poslanec a předseda sociálního výboru Federálního shromáždění. ****************************************************************** Můj e-mail a poznámka k diskusím: kdo mi chce poslat důležitý vzkaz, ať použije moji mailovou adresu "Pillmann(zavináč)post(tečka)cz". Diskusi sice neotevírám obvyklým způsobem, ale otvírám ji formou dodatků pod text blogu, protože nemám dost času na její nepřetržité sledování, abych mohl reagovat včas pokaždé, když by bylo třeba. A protože nemám možnost zablokovat v tradiční diskusi reklamu na produkty, které se mi příčí. Kdo má jiný názor, ať napíše polemiku na vlastní blog a pošle mi vzkaz na uvedený e-mail, abych mohl napsat protiargumenty. Komu to nestačí a trvá na tom, že jeho názor musí být zveřejněn u mého textu, nechť toto přání uvede v mailu. Slibuji, že jeho argumenty do třech dní zveřejním v dodatku mého blogu, i s jeho jménem a pak s mými protiargumenty. Musí ale splnit dvě podmínky: uvést své pravé, nikoliv smyšlené jméno (dodatek: upřesňuji - postačí, když se nebude vydávat za jinou osobu, takže zveřejním i názor anonyma), a být věcný. (Že musí dodržovat zákony ČR se rozumí samo sebou, ale chcete-li, je to moje třetí podmínka.) Případně (ale za stejných podmínek) mohu jeho názor uvést na začátek svého nového blogu. Dodatek: V opodstatněných případech prominu i splnění podmínky věcnosti, každopádně zveřejním věcnou část. Další podrobnosti viz můj blog "O blokování blogové diskuse" z 22.11.2014. ****************************************************************** Vzkazy: poslal jsem vzkaz těmto blogerům iDnes.cz, kteří v profilu nemají e-mail ani kontaktní formulář, ale asi nečtou vzkazy od blogerů pro blogery, protože neodpovídají. Snad si toho všimne někdo, kdo je zná a upozorní je: T. Vodvářka, P. Závladský, P. Nešpor, J. Herda, Igor Indruch, Andrej Ruščák. (Stav k 28.12.2014)